Bra att veta om klimakteriet

Enjoying,New,Day.,Beautiful,Happy,Mature,Woman,Stretching,Body,And
Det jobbiga
med klimakteriet är att du inte vet hur länge det kommer att vara för just dig, hur mycket det kommer att påverka dig eller vad du måste gå igenom när det är så dags. Men du kan förbereda dig lite och läsa här om de tio viktigaste punkterna om klimakteriet.

Nio saker du bör veta om klimakteriet:

  1. Klimakteriet inträffar för ALLA kvinnor och börjar vanligtvis i 45–55-årsåldern. I genomsnitt kommer kvinnor i klimakteriet vid 52 års ålder. Men det betyder inte att du inte kan komma i klimakteriet både tidigare och senare.
  2. Klimakteriet varar vanligtvis 5–10 år. Periodens längd varierar från kvinna till kvinna. Medan vissa är i klimakteriet i några år kan det ta 10 år för andra – men kom ihåg att det bara är under en period.
  3. Klimakteriet kommer för att det uppstår ”oreda” i hormonbalansen. Det börjar vanligtvis med oregelbundna blödningar när äggen håller på att ta slut och tills man inte längre är fertil. Östrogenproduktionen minskar – och då sätter det igång.
  4. Det är inte alla som får de klassiska symptomen och obehagen. Vissa kommer lätt och elegant genomklimakteriet, medan andra tyvärr måste leva med besvären i större eller mindre grad.
  5. Klimakteriet påverkar även din hud, leder och muskler. Huden förlorar sin elasticitet och du kan uppleva ömma och stela leder.
  6. De vanligaste obehagen är värmevallningar, nattliga svettningar, sömnsvårigheter, torra slemhinnor, trötthet, minskad sexlust och humörsvängningar.
  7. Ärftlighet verkar också ha en inverkan på när du kommer i klimakteriet och hur kraftiga besvär du får. Fråga därför din mamma hur hon hade det under klimakteriet och hur mycket besvär hon fick. 
  8. För vissa kvinnor kan övervikt och inaktivitet förvärra klimakteriet. Så om du väger för mycket och motionerar för lite kan det vara en bra idé att ändra din livsstil.
  9. Upp mot 75 % av alla kvinnor upplever värmevallningar under klimakteriet. Vissa värre än andra. Men du kan själv påverka klimakteriet, bl.a. genom kosten och kosttillskott. Du kan få hjälp av rödklöver under klimakteriet. Rödklövern, som är en liten örtväxt med rosa blommor, kan bidra till ett lugnt och behagligt klimakterium och bland annat minska de svettningar som kan förekomma under klimakteriet samt hjälpa till med den rastlöshet och irritabilitet som också kan uppstå. 
  10.  

Chello Forte - FÖR KVINNOR I KLIMAKTERIET

VITAMIN B6 HJÄLPER TILL ATT REGLERA HORMONAKTIVITETEN

Chello Forte har utvecklats med fokus på att minska förekomsten av nattliga svettningar och värmevallningar som kan uppstå hos kvinnor i klimakteriet.

Chello Forte innehåller salvia, som hjälper till att minska svettningar och rödklöver, som hjälper till att minska klimakteriebesvär som värmevallningar och rastlöshet.

Produkten innehåller även vitamin B6, som hjälper till att reglera hormonaktiviteten, och sojaextrakt, som tillsammans med rödklöver innehåller en särskild typ av växtämne som kallas isoflavoner.

Produkten är tillverkad utan animaliska ingredienser.

 

Övergångsålder
Minska olägenheter
Minskar svettningar
Rulla till toppen

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Bliv ringet op

Udfyld dine kontaktoplysninger nedenfor og bliv ringet op ang. at blive forhandler.

Ønsker du at blive forhandler af Mezinas produkter?