Med Natulax får du hjälp med trög mage/matsmältningen

Young blonde sportswoman wearing sportswear with hands on stomach at the city.
Mezina introducerar Natulax, en helt ny magprodukt för trög mage. Natulax innehåller cikoria-inulin som bidrar till en normal tarmfunktion genom att bidra till en mer frekvent avföring.  

Inulin är ett naturligt ämne som finns i växter, bland annat i cikoriarot. Inulin ökar mängden positiva bifidobakterier i tjocktarmen. När tarmfunktionen fungerar normalt ökar avföringsfrekvensen och därmed hjälper det mot trög mage.
 

Vad är inulin?

Inulin är en fiber som finns i växter, bland annat i cikoriarot, som är växten som inulinet i Natulax kommer från. Inulin finns i tjocktarmen, där det bryts ner av de befintliga tarmbakterierna. På så sätt bidrar det till att öka mängden ”goda” bakterier i tarmen. 

Det är viktigt att mängden ”goda” bakterier i tarmen ökar eller bibehålls. I tarmsystemet finns cirka 500 olika bakteriearter.
Vi lever ganska bra tillsammans med de flesta av bakteriearterna. Inulin bidrar till att främja de goda bakterierna och gör det därmed svårare för de bakterier som inte bidrar med något gott att trivas.

Hur fungerar matsmältningen?

Människors liv och välbefinnande är beroende av en regelbunden tillförsel av nödvändiga näringsämnen genom mat och dryck – samt av att kunna bli av med överskottet utan större problem.

Under den 9 meter långa resan genom matsmältningssystemet finfördelas maten och bryts ner av ett stort antal enzymer. Dessa tillförs från salivsekretionen i munhålan till bukspottkörtelns fett- och proteinnedbrytande ämnen i tolvfingertarmen.

I tunntarmen absorberas näringsämnena och så småningom förs huvuddelen av vätskan tillbaka till kroppen i tjocktarmen, innan vi gör oss av med överskottsavfallet via slutet på matsmältningskanalen, den del av kroppen som är avsedd för just detta ändamål.

Matsmältningshastigheten är viktig

Hastigheten på passagen genom systemet varierar från person till person och sker vanligtvis snabbare hos män än hos kvinnor. Från det att man äter tills maten anländer till tjocktarmen går det vanligtvis 6–8 timmar, men det finns stora skillnader i hur snabbt maten passerar genom tjocktarmen. Hos vissa kan det ta flera dygn. Eftersom tjocktarmen hela tiden suger ut vätska ur tarminnehållet kan en alltför långsam passage leda till torr och knölig avföring, det som man vanligtvis brukar kalla trög mage.
 

Det är bäst att matsmältningen sker med en viss hastighet eftersom det även finns en risk att oönskade ämnen produceras i tarmsystemet, om det går för långsamt. Man kan inte alltid utgå ifrån hur ofta man går på toa – det indikerar inte alltid hur länge maten har varit på väg. Det anses vara normalt att gå på toaletten från ett par gånger per dag till en gång var tredje dag. Om man äter normalt i övrigt, men går mer sällan på toaletten innebär det vanligtvis att maten är lite längre på väg.
 
Fiberrik kost och motion kan främja födans genomresa och det finns flera olika fibrer, till exempel inulin, som främjar en naturlig tarmflora och samtidigt håller tillbaka mer vätska, vilket gör det lättare att gå på toaletten.

Matsmältning
Tarmfunktion
Trög mage

Så tar du Natulax

Natulax är ett mycket fint pulver med lätt sötaktig smak.
Natulax kan lösas i vatten och drickas eller strös över frukostmaten.

Har ingen bismak.

Daglig dos: 12 g (20 ml) vilket motsvarar en stor matsked.

Läs mer om Natulax här

Rulla till toppen

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Bliv ringet op

Udfyld dine kontaktoplysninger nedenfor og bliv ringet op ang. at blive forhandler.

Ønsker du at blive forhandler af Mezinas produkter?