HÅLLBARHET

Ansvar är hållbarhet

På Mezina tar vi ansvar när det gäller hållbarhet. Det är inte bara något vi säger. För vi anser att alla företag har ett ansvar för att tänka in hållbarhet i alla aspekter – även i vardagen. I grund och botten handlar det om att lämna minsta möjliga avtryck på miljön. Men vi vet även att det är en uppgift som tar tid och som man inte lyckas med på ett ögonblick.

Vill man ta ett hållbart ansvar måste man börja någonstans, och därför har vi på Mezina valt att arbeta aktivt med hållbarhet inom tre nyckelområden: hållbara förpackningar, naturliga ingredienser och danskutvecklade produkter. Du kan läsa mer om allt detta nedan.

Förutom att arbeta med hållbarhet inom dessa tre områden arbetar vi på Mezina även kontinuerligt med att minska el-, värme- och vattenförbrukningen i våra anläggningar. Sist men inte minst har flera av våra Mezina-produkter ”I’m Green”-logotypen eftersom förpackningarna är 100 % återvinningsbara och tillverkade av sockerrör. Hållbart ansvarstagande måste börja någonstans, och med ovanstående gör vi vår del för att påverka vår planet positivt.

Hållbara förpackningar

Idag är fokuset på hållbarhet och återvinning stort och många konsumenter letar efter alternativ till plast. På Mezina har vi stort fokus på hållbarhet och tror på att rPET-förpackningar och bioplast är de bästa alternativen för att kunna ta ansvar. Bioplast är ett plastmaterial som baseras på biomassa istället för fossila resurser som olja och naturgas, medan rPET tillverkas av återvunnen plast och kan återanvändas om och om igen. På Mezina introducerar vi kontinuerligt biobaserade och återvunna förpackningar från resurser som kan växa på fält och förnyas år efter år – och självklart inköpt från hållbara källor.

Danskutvecklade produkter

På Mezina inspireras vi av naturen, som är full av magi. Därför har vi ett grundläggande mål om att det ska råda harmoni mellan vad produkter inom vår bransch ska kunna och den kvalitet de ska ha. På Mezina köper in vi råvaror från producenter som har visat att de är villiga och har förmåga att uppfylla alla danska lagstadgade krav på kvalitet och renhet. Producenter som tar ansvar hela vägen. Dessutom tillverkar vi de flesta av våra produkter själva under farmaceutisk kontroll i Danmark. Det ger oss en trygghet att veta att produkterna tillverkas under goda förhållanden för bland annat de anställda.

Naturliga ingredienser

Sedan 1983 har vi på Mezina arbetat med målsättningen att erbjuda marknadens bästa produkter. Produkter som har tagits fram med respekt för traditionella metoder och med hjälp av vegetabiliska ingredienser, men alltid med tydligt fokus på vetenskapliga rön och trender. Vi har faktiskt alltid använt naturliga ingredienser i våra produkter. Dessutom har vi sträng kontroll över att de råvaror vi använder i vår egen produktion och de produkter vi väljer från andra leverantörer är av hög kvalitet. Därför arbetar vi bara med tillverkare som just prioriterar toppkvalitet. 

Rulla till toppen

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Bliv ringet op

Udfyld dine kontaktoplysninger nedenfor og bliv ringet op ang. at blive forhandler.

Ønsker du at blive forhandler af Mezinas produkter?